Автор: Сашка Панайотова, divident.eu Гласове в ТелеграмРъководството на ТЕЦ Контур Глобал Марица

...
Автор: Сашка Панайотова, divident.eu Гласове в ТелеграмРъководството на ТЕЦ Контур Глобал Марица
Коментари Харесай

ТЕЦ „Марица Изток 3“ съкращава 1/3 от служителите си, ще строи фотоволтаична централа

Автор: Сашка Панайотова, divident.eu  " Гласове " в Телеграм

Ръководството на Топлоелектрическа централа „ Контур Глобал Марица Изток 3 “ ще редуцира 1/3 от 450-те си служащи, т.е. 150 души, от началото на май. Това заяви за Divident.EU  изпълнителният шеф на ТЕЦ-а Васил Щонов.

Топлоелектрическа централа „ Контур Глобал Марица Изток 3 “ стартира нови „ зелени “ планове – създаване на фотоволтаици и системи за предпазване на силата. На по-късен стадий се възнамерява и създаване на газова централа, сподели Щонов.

Той изясни съкращенията с смяна в тактиката на централата, която включва преход към произвеждане на електрическа енергия с по-ниски въглеродни излъчвания.

Изпълнителният шеф изясни, че производството на ел.енергия от въглища към този момент е стопански неизгодно. На този стадий е по-евтино да се внася ток, създаден от газови централи в Румъния и Гърция, в сравнение с да работят централите ни. Въглищните централи заплащат за въглеродни квоти, които фрапантно оскъпяват тока, който създават, поради „ зелената договорка “ на Европейски Съюз.

„ Контур Глобал Марица Изток 3 “ ще строи 80-мегавата фотоволтаична централа, която ще бъде ситуирана на към 3,5 км от актуалната централа. Компанията е подала и капиталови оферти в Министерство на енергетиката към Фонда за обективен преход за създаване на акумулатори за предпазване на електрическа енергия и газова мощ.

Инфо: divident.eu

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР